אבחון פסיכודידקטי
"מתחילת ביה"ס אני שומעת את המילים "לילד שלך יש הרבה פוטנציאל אבל הוא לא ממצה אותו". הוא גם לא רוצה ללמוד. אני צריכה להבין למה קשה לו ואיך לעזור".
"היועצת אמרה לי שצריך לדעת אם הקשיים של הבת שלי נובעים מקשיים רגשיים, לימודיים, הפרעת קשב או כולם יחד…"
"תמיד ידעתי שמשהו מפריע לי להשיג את כל מה שאני יכול בלימודים. עכשיו אני רוצה להשלים בגרויות וחשוב לי לברר מה מפריע לי, ואיך להתמודד"
במה עוזר אבחון פסיכודידקטי?
אבחון פסיכודידקטי בודק את התחום הלימודי, התחום הרגשי, והתחום החברתי. הוא עוזר להצביע על חוזקות ועל תחומי קושי בכל אחד מהתחומים. האבחון מסייע להבין מה הגורמים לקשיים, ולהבחין בין גורמים אורגניים כגון קשיי למידה והפרעת קשב לבין קשיים על בסיס רגשי. אם הממצאים מצביעים על הפרעת קשב, יהיה צורך בהמשך בדיקה ע"י רופא מומחה.
והכי חשוב – האבחון הפסיכודידקטי עוזר להבין איך להתמודד עם הקשיים, ולגבש תכנית לשיפור!
יש ילדים ומבוגרים הזקוקים להתאמות, על מנת לבטא את מלוא היכולת שלהם. המסגרות האחראיות על אישור ההתאמות זקוקות לאבחונים על מנת לקבוע את הזכאות להתאמות.
על מנת להפיק מהאבחון הפסיכודידקטי את המרב, אני עובדת עם מאבחנת דידקטית מנוסה בתחומה. כך, אני בודקת ביסודיות את התחום הפסיכולוגי. המאבחנת הדידקטית, גלית יוסף, בודקת לעומק את התחום הלימודי. בהבנת הממצאים אנו משלבות את ההבנה שהתקבלה לגבי שני התחומים והדוח הכולל נותן תמונה משולבת בקשר למקור הקשיים, לחוזקות, ולדרכי הסיוע. בסיום התהליך נפגשים לשיחת סיכום בה ניתן הסבר מעמיק ונמסר הדוח. באבחון של ילדים מתקיימת גם פגישה עם הילד להסבר באופן המתאים בשבילו.