טיפול פסיכולוגי למתבגרים
גיל ההתבגרות הוא גיל של המון שינויים. לא פלא שהרבה פעמים בגיל הזה צריכים תמיכה, ליווי ועזרה. לפעמים בני נוער מבקשים את הטיפול, ולפעמים זו יוזמה של ההורים.
סיבות לפניה לטיפול
מתבגרים מתייעצים בטיפול על נושאים חשובים בחיים שלהם – על קשרים עם החברים והחברות, על ביה"ס, על החיים במשפחה. לפעמים יש בגיל הזה רגשות חזקים ומבלבלים – רגע חרדים, רגע מאושרים, רגע עצובים. הכל משתנה ומתחלף. גם הגוף משתנה, וגם על זה רוצים לפעמים לדבר. לפעמים בגיל הזה עושים דברים פזיזים שיכולים להביא לתוצאות לא טובות, וגם על זה חשוב להתייעץ ולקבל הכוונה.
איך טיפול עם מתבגרים עוזר
כמטפלת חשוב בעיניי שיהיה אפשר לדבר ולספר בפתיחות ובביטחון על כל מה שרוצים, וגם לבחור להשאיר דברים בפרטיות. שיהיה אפשר להתייעץ, לעצור רגע לחשוב, למצוא פתרונות לדברים שמטרידים. באותו זמן אני עוד 'מבוגרת אחראית', בנוסף להורים, שעוזרת לשים לב לתוצאות של התנהגות, לגבולות שחשוב לא לחצות גם כשרוצים לבדוק ולהתנסות.
עבודת הצוות עם ההורים
בגיל ההתבגרות הכי זקוקים להורים, ויחד עם זה רוצים עצמאות, פרטיות וחופש. בעיניי חשוב בתוך הטיפול עם בני נוער גם לתת מקום לפרטיות ולדברים שרוצים לספר רק בטיפול, וגם ליצור שיתוף פעולה בין המתבגר/ת, ההורים וביני. כמו כל דבר אחר בגיל ההתבגרות – צריך דיאלוג – לבדוק יחד מה הנער/ה רוצים ומבקשים, מה ההורים חושבים שנחוץ, מה נחוץ בעיניי וככה להחליט איך עובדים יחד. אני שמה דגש בטיפול על הקשר עם ההורים – חיזוק הקשר והאפשרות להתייעץ ולהידבר, כי העזרה של ההורים היא הכי חשובה והכי עוזרת!