פינה זו נועדה לשתף אותך ברעיונות ומחשבות שמנסיוני עוזרים לנו לעזור לעצמנו. כמובן, היא אינה מחליפה טיפול פסיכולוגי. אני מזמינה אותך לקחת ממנה מה שמתאים לך.
חזרה לשגרה
אנחנו חוזרים לשגרה אחרי תקופה ארוכה מאד של חופש.
אז קודם כל להורים ששואלים את עצמם אם זה בסדר לנשום לרווחה. התשובה היא כן!
ואיך לעזור לילדים לחזור ולהתרגל לשגרה, ולחלקם גם להתרגל למסגרות החדשות שהתחילו השנה?
הנה כמה הצעות –
*להקפיד על סדר יום קבוע: סדרי בוקר, סדרי ערב – הכנת שיעורים, סידור תיק, ארוחת ערב, מקלחת, וסדרי לילה – זמן ואופן קבוע של הליכה לישון.
וגם עם החבר'ה הגדולים – כמובן, יש יותר גמישות בסדר, אבל עדיין צריך לעשות את הנדרש, ללכת לישון בשעה סבירה, ולקום בבוקר לבי"ס.
*לילדים שמתקשים להיפרד מהחופש – לתת מקום לרגשות, לומר את המציאות שהיא שעכשיו חוזרים לשגרה, ואפשר להכניס קצת "חופש" גם לשגרה, כמו בילוי קטן, הדגשת החופש שבסוף השבוע ועוד.
*לדבר עם הגננת/המורה/הצהרון על הצרכים של הילד/ה שלכם, אם זה נדרש. חשוב שהאנשים ששומרים על ילדינו ידעו מה קשה להם ומה עוזר להם ולמה הם זקוקים.
*והסתגלות למסגרות חדשות – זהו שלב מאתגר לילדים ולהורים. אז קודם כל קחו אוויר ותזכרו שהילד/ה שלכם יסתגלו, ויהיה בסדר.
ובעזרה לילד – גם כאן עוזר לתת לגיטימציה לרגשות יחד עם הצבת גבולות ברורה. שימו לב מה עוזר לילד/ה שלכם – פרידה מהירה וברורה? להישאר קצת ולשחק? שילוב?
בקשו את עזרת הגננת או המורה.
ושדרו לילד שלכם מסר ברור שאתם סומכים עליו ושהוא יסתדר.
*ומילה אחת לסיום – תקופה של חזרה לשגרה יכולה (אם כי לא חייבת) לכלול ביטויים של קושי בבית ו/או במסגרת.
אם קשיים אלה חולפים לאחר זמן, וזה מה שקורה בדר"כ, מה טוב. אם רואים שהשגרה נמשכת ונמשכת והקושי נמשך גם הוא – חשוב לבדוק מה קורה, ומה נחוץ לילד/ה כדי להשתלב. לעיתים דרוש אבחון כדי לאתר קושי ולתת עזרה מתאימה, לעיתים טיפול, לעיתים התאמה במסגרת.
בברכת שגרה טובה ונעימה –
היום, השבוע, ובכל יום ויום
שיהיה שבוע טוב!